Sze 22 2015

Beléptető rendszerek

Napjaink fejlődő cégeinél egyre nagyobb igény van a beléptető rendszerek iránt, hiszen a dinamikusan fejlődő vállalatoknál a megnövekedett személy- és járműforgalom kontrollálása, illetve nyilvántartása sok esetben nehézségekbe ütközik és átláthatatlanná válik. Az elektronikus beléptető rendszerek leegyszerűsítik a személy és jármű azonosítást és regisztrálást. A szabályzó és blokkoló rendszerekkel együttesen, mint a sorompók, elektromos kapuk, elektromos zárak, illetve forgó keresztek egyszerűen ellenőrizhető és szabályozható, hogy ki és mikor és mely területekre jogosult belépni, vagy pld. adott berendezéseket használatára.

A beléptető rendszerek, mint azt gyűjtőnevük is takarja, biztonsági eszközök, melyeket leginkább egy adott objektumba való belépést regisztrációhoz vagy egyéb feltételekhez kötik, vagy akár egy épületen belül egy adott személynek a mozgási területét korlátozzák, illetve fordítva, lehetségessé teszik. A beléptető rendszerekbe integrált munkaidő-nyilvántartó rendszerek segítségével pedig a főbb feladatukon kívül, egyéb, különleges feladatok ellátására is alkalmasak, pld. a munkaidő nyilvántartása, azaz hogy melyik dolgozó hánykor lépett be és hánykor lépett ki, illetve a munkaidő alatti épületen belüli mozgása is nyomon követhető és utólagosan ellenőrizhető, de olyan esetben is segítségünkre lehet, ha csupán meg szeretnénk találni egy adott személyt, a beléptető rendszer által mindig meg tudjuk nézni, hogy ki és hol tartózkodik.

A beléptető rendszernek köszönhetően a munkáltató kiküszöbölheti az indokolatlanul kifizetett túlórákat, a blicceléseket és egyéb, cigaretta vagy kávé szüneteket. Több fajtája létezik a beléptető rendszereknek: a számkódos, a közelítő kártyás, a biometrikus, és az ujjlenyomat azonosításos rendszerek. Ezek mind természetesen a biztonságot tartva szem előtt, vészhelyzet, pld. tűz esetén minden ajtót, kijáratot automatikusan feloldanak. A kényelem mellett az is a beléptető rendszerek mellett szól, hogy a belépési jogosultságok akár időkorláttal is könnyedén elláthatók, illetve kártya vagy kód elvesztése, eltulajdonítása esetén azok azonnal megszüntethetők, letilthatók, tehát nem szükséges minden alkalommal a zár csere bonyodalmainak kitenni magunkat.

Kártyás beléptető rendszerek: napjainkban a legelterjedtebb és legnépszerűbbek. Univerzális alkalmazhatóságuknak köszönhetően ilyenekkel találkozhatunk a szállodáktól kezdve a legkülönfélébb munkahelyeken, kezdve a nagy irodaházaktól a kis üzemekig, vagy akár szórakozóhelyeken is.

Számkódos beléptető rendszer: manapság ez a legolcsóbb elektronikus beléptető rendszer. Egyszerűen egy adott, engedélyezett kódhoz köti egy ajtó nyitását.

Biometrikus beléptető rendszer: a ma elérhető legmodernebb technológiák hordozója, melyben az arcfelismerő és a retinaszkenner van ötvözve. Ezek segítségével az emberek azonosíthatóak és ellenőrizhetőek a közreműködésük nélkül is.

Ujjlenyomat olvasó beléptető rendszer: a munkaidő pontos nyilvántartására megbízhatóbb és kényelmesebb a kártyás beléptető rendszernél. Ebben az esetben nem eshet meg, hogy a kártya otthon marad, illetve a kártyák elcserélése a munkaidő meghamisítása érdekében is kiküszöbölhető.

Minden vállalat, kisebb cég, intézmény megtalálja a beléptető rendszerek széles skáláján a számukra leginkább megfelelőt, modern korunkban az ilyen rendszerek alkalmazása egyre inkább elengedhetetlen.

WordPress Themes